Meddelelse 8/2020 – Konfirmationsforberedelsen begynder 15. september

Kære nye konfirmander i Vallekilde-Hørve sognekirke (2020/2021) – og jeres familier,

Vi har fremrykket datoen for opstart af jeres konfirmationsforberedelse til tirsdag den 15. september 2020. Bemærk datoændring for opstart fra 22. september til 15. september 2020. Grunden til, at vi har fremrykket konfirmationsforberedelsen til at starte tirsdag den 15. september er, at Vallekilde-Hørve Friskole har lejrskole for elever fra 7. klasse. i uge 39, og at det derfor ikke er smart at begynde undervisningen i en uge, hvor flere af jer er væk.

Når konfirmationsforberedelsen begynder får I et print af undervisningsplan/ konfirmandkalender med info om temaer ved den ugentlige undervisning på tirsdage i efteråret 2020, info om udflugter, familiegudstjenester – og dage med heldagsundervisning (med skolefri) i foråret 2021.

Søndag den 27. september er der høstgudstjeneste kl. 10.30 i Vallekilde kirke, hvor konfirmanderne er med til at bære blomster og frugt ind i kirken. (På grund af covid-19 må vi max. være 30 personer i Vallekilde Kirke).

Se herunder, hvad der også står i kirkebladet (for august-november 2020, side 3) om konfirmander. Med hensyn til udflugten 24. oktober forlænger vi den muligvis med et besøg i Skovtårnet ved Haslev på hjemturen fra Fyn … måske, måske!

“Konfirmandopstart og udflugt til Fyn
Konfirmandopstart: 5 vigtige datoer til kalenderen i efteråret: 15. sept., 27. sept., 24. okt., 3. nov. og 29. nov. Alle dage er en obligatorisk del af konfirmandforløbet!

Undervisningsstart 15. september: Alle konfirmander undervises tirsdag eftermiddage fra kl. 14.20 til 15.50 (minus uge 39 og 42) i Vallekilde Præstegårds konfirmandstue (Vallekildevej 152) samt i kirken. Første gang er tirsdag den 15. september! (Konfirmander fra Sydskolen afd. Asnæs hentes fra skole af Vig taxa og køres til præstegården. I sørger selv for hjemtransport).

Konfirmanderne medvirker ved høstgudstjeneste 27. september i Vallekilde kirke kl. 10.30 (mødetid 10.15). Gudstjenesten starter med indgangsoptog ved konfirmander, der bærer frugt, grønt og blomster ind i kirken. Gudstjenesten er en festlig høstgudstjeneste, hvor vi holder auktion efter gudstjenesten af afgrøderne fra årets høst til fordel for provstiets indsamlingsprojekt ’Akuttelefonen’ i Myanmar. Efter gudstjenesten er alle inviteret til kirkekaffe og forfriskninger i konfirmandstuen. (Husk gerne lidt mønter denne dag til dit ”grønne indkøb”, der hjælper andre). Lad os sammen skabe en fest!

Konfirmand-udflugt til Fyn lørdag den 24. oktober. Denne lørdag tager vi med tur bus på heldagsudflugt til Fyn. Vi skal opleve en interaktiv rundvisning på Forsorgsmuseet i Svendborg og høre om nogle af de unge, der boede på fattiggården dengang. Hvem var de? Hvorfor var de endt på fattiggården? Hvordan blev deres fremtid? Vi spiser på restaurant på vejen hjem (kirken betaler). Afgang om morgenen fra P-plads ved Hørve kirke kl. 8:15 og hjemkomst ca. kl. 17.30.

Forældreaften med konfirmanderne til fortælling i Hørve kirke den 3. november kl. 19.00. En aften, hvor der sættes fokus på håb og lys i mørket. I foråret 2018 havde vi en koncert med Fangekoret i Hørve Kirke. I aften fortæller et medlem af ’Fangekoret’ om sit liv som indsat og fri: ’Fordomsbryder’ – et foredrag om forbrydelse, fortrydelse & forandring. Bagefter er der kaffe i tårnrummet og info om konfirmandforløbet. Det er gratis at deltage og alle er velkommen! OBS Forældre og konfirmander følges ad.

Konfirmand- og familiegudstjeneste i Hørve kirke 1. søndag i advent den 29. november kl. 10.30. Konfirmanderne medvirker med sang og læsninger. Gospelsangen ledes af Maud Kofod. Efter gudstjenesten går vi med fakler i optog og tænder juletræet ved stationen (en del af Jul i Hørve).

Konfirmandinfo lægges løbende på kirkens hjemmeside www.vallekildehoervekirker.dk – gå ind på hjemmesiden og meld dig som følger – og på kirkens Facebook side Vallekilde og Hørve Kirker – og gør det samme der.

Forårets undervisning ’21: Hele temadage med skolefri til konfirmationsforberedelse tirsdag 26. januar og torsdag 4. marts, samt undervisning tirsdag eftermiddag i uge 14 og 15 med generalprøve. Undervisere er sognepræsterne Karin Wandall, tlf. 60599512, kkw@km.dk og Jens Kirk tlf. 59656260, jkw@km.dk. Jens forestår selve konfirmationerne den søndag den 18. april 2021 i Hørve kirke og søndag den 25. april 2021 i Vallekilde kirke.

Top-50 – Hvorfor er det nu vi synger? Sogne-, konfirmand- og forældreaften torsdag den 11. marts 2021 kl. 19:00 i Vallekilde Præstegård
Det bliver en aften med fællessang og fortælling ved Per Krøis Kjærsgaard (forfatteren til ’Linedansersangen’).

Vi glæder os til at lære jer alle bedre at kende!

Med venlig hilsen
Karin Wandall og Jens Kirk, sognepræster
Vallekilde præstegård
Karins tlf. 60 59 95 12

[Opslået 26.08.2020]