Så er den ny dør til Hørve Kirke på vej

 

Så er den nye dør til Hørve Kirke ved at tage form. På billederne ses den dobbelte dør til indgangen i våbenhuset liggende i sin karm på tømrer- og snedkermester Leif Jakobsens værksted i Fårevejle. Om ikke så lang tid vil den blive transporteret ned til professor Hein Heinsens værksted på Stevns for at få påmonteret bronze-reliefferne. Hein Heinsen har skabt et kunstværk med udgangspunkt i Martin Luthers tese 62 om “Ordet”, kunstværket kan ses på det sidste billede. Efter Hein Heinsens ønske skal den nye egetræsdør ikke bemales, fordi han ønsker, at døren og relieffet skal patineres af “vind og vejr”. Når bronze-reliefferne er monteret, skal døren tilbage til Leif Jakobsen for at få påmonteret bagklædning, hvorefter arbejdet med at sætte døren i Hørve Kirkes våbenhus kan færdiggøres. Vi har fået tilsagn fra biskop Peter Fischer-Møller om at deltage ved en festlig høstgudstjeneste søndag den 15. september 2019.

Menighedsrådet arbejder på invitationer og at fastlægge arrangementet. Nærmere herom vil senere blive opdateret her på hjemmesiden og i Ugeavisen for Odsherred.

Det bør nævnes, at vi indtil nu har modtaget tilsagn om donationer fra to fonde, men vi mangler endnu at få hele finansieringen på plads.