Vallekilde-Hørve kirker og corona-virus

Corona-virus
Myndighederne arbejder målrettet på at forsinke den markant voksende smittespredning af COVID-19 i Danmark og afbøde konsekvenserne heraf.

Gudstjenesterne i folkekirkens kirker er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at alle gudstjenester er aflyst foreløbig.
Det samme gælder undervisning af konfirmander og minikonfirmander, menighedsrådsaktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært [se Meddelelser 2/2020 under menuen “Aktiviteter” > Meddelelser].

Information vedrørende påsken bringes på kirkens hjemmeside op til påske.

Kirkelige handlinger:
Ved dåb og bryllup må der højst deltage 10 personer inklusive præst og kirkebetjening. Dåbsforældre og brudepar kan få handlingen udsat, hvilket er vores og Kirkeministeriets anbefaling.
Ved begravelse/bisættelse tilstræber vi retningslinjerne for dåb og bryllupper vedrørende antal deltagere i kirken, altså kun de allernærmeste. Det er vigtigt, at vi følger de anbefalede retningslinjer for forsamlinger for at forhindre smittespredning.

Vedrørende konfirmationerne: Vores konfirmationer er udskudt til september. Den 6.september i Vallekilde kl. 9.30 og kl. 11. Den 13.september i Hørve kl. 10.

Der er forståelig bekymring og usikkerhed overalt i denne svære tid. Selv om vi ikke må være tæt på hinanden, må vi holde sammen. Man er altid velkommen til at kontakte præsterne i Vallekilde-Hørve, pr. mail, eller telefon (er vi ikke ved telefonen, kan der lægges besked).

Her kommer en god henvisning til Bibelselskabets hjemmeside, hvor man både kan finde søndagens tekster, samt ord til trøst og mod: https://www.bibelselskabet.dk/

Vallekilde Præstegård, 21. marts 2020
Karin Wandall og Jens Kirk